Vlasnik Arsenala ulaže u Valorant

11 Oct 2021

Kako navodi Upcomer, vlasnik Arsenala, Sten Kronke i njegova kompanija Kroenke Sports and Entertainment (KSE) su zainteresovani da se pridruže Valorant profesionalnoj sceni tako što će uskoro predstaviti potpuno novu ekipu!

KSE trenutno poseduje dve esport ekipe, LA Gladiators, koji se takmiče u Overwatch ligi, kao i LA Guerillas, koji nastupaju u najjačoj Call of Duty ligi. Po svemu sudeći, uskoro će biti formirana i treća ekipa, koja će se pridružiti Valorant esports sceni. Pošto se Riot Games još uvek nije oglasio povodom naredne VCT sezone, još uvek ne znamo da li će format biti isti kao ove godine, ili će preći na franšizni sistem kakav se koristi na League of Legends sceni.


Prema istim navodima, KSE je navodno već potpisao Majkla ”neT” Berneta kao prvog člana svoje organizacije. On je do sada nastupao za ekipe kao što su Squirtle Squad, Elysium i Starless White, a njegovim budućim saigračima ne postoje nikakve informacije.


Što se samog sporta tiče i činjenica da je Sten milijarder, poznat je kao vlasnik koji ne ulaže mnogo novca u svoje ekipe, zbog čega bi nam bilo iznenađujuće da njihov Valorant sastav otkupi neke od vodećih igrača na sceni. Pošto se trenutna Valorant sezona završava tek u decembru, takođe smo sigurni da formiranje ove ekipe može da potraje i do kraja tekuće godine.