Napravi pauzu - Instagram verzija

10 Nov 2021

Direktor Instagram-a Adam Mosseri, objavio je u sredu na Twitter-u da platforma testira dugo očekivanu "Take a Break" funkciju, koja će podsećati korisnike na vreme provedeno u aplikaciji i tako ih odgovoriti od njenog preteranog korišćenja. "Ove nedelje započeli smo sa testiranjem nove funkcije pod nazivom 'Take a Break'. Ona vam omogućava primanje podsetnika za pauze, nakon što neko određeno vreme koristite aplikaciju", napisao je Mosseri, ističući u video zapisu da će korisnik moći da odabere nakon kojeg vremena će mu stizati podsetnici za pauzu. Mosseri kaže da je ova funkcija deo šireg Instagram-ovog cilja da pruže korisnicima više kontrole nad njihovim iskustvom korišćenja platforme.
"Na kraju, znate što je najbolje za vas kada je u pitanju način na koji koristite aplikaciju. Iz tog razloga želimo da budemo sigurni da ćemo vam pružiti alate za oblikovanje Instagram-a u ono što vam odgovara", dodaje Mosseri. "Take a Break" opcija pojavljivaće se unutar feeda, pa će je korisnik moći pomeriti "skrolujući" aplikacijom. Ako je naknadno odluči uključiti, obaveštenje će ga nakon izabranog vremena korišćenja aplikacije podsetiti da "udahne nekoliko puta duboko, zapiše svoje misli, posluša svoju omiljenu pesmu ili napravi nešto sa svog popisa obaveza".

Budući da tinejdžeri najviše koriste platformu, portparol Instagram-a potvrdio je za The Verge da će se njima češće pojavljivati obaveštenja koja će ih navoditi da uključe "Take a Break".
Ako testiranje prođe u redu, funkcija će postati dostupna svima već sledećeg meseca.