Netflix uvodi igrice?

24 Dec 2021

Popularni streaming servis Netflix, još je u julu potvrdio da će svojim pretplatnicima nuditi videoigre, što su već krajem avgusta mogli da isprobaju pretplatnici u Poljskoj, a kasnije i u Španiji i Italiji. Tri meseca detaljnog testiranja kasnije, kompanija je konačno omogućila svim pretplatnicima da koriste Netflix Games."Netflix Games počeće se uvoditi na mobilnoj aplikaciji Netflix-a. Prvo na Android-u, zatim na iOS-u.

"Još je dosta rano, ali smo uzbuđeni što ćemo početi da donosimo ekskluzivne igre, bez oglasa, bez dodatnih naknada i bez kupovine unutar aplikacije", objavio je Netflix na Twitter-u.
Naime, korisnici će trenutno moći da izaberu između pet video igara – Stranger Things: 1984, Stranger Things 3: The Game, Shooting Hoops, Card Blast i Teeter Up. Svih pet moći će se pokrenuti direktno iz aplikacije unutar Netflix Games odeljka, ali za njihovo će igranje biti potrebna Netflix pretplata.


Kako prenosi The Verge, Netflix je u septembru kupio Night School Studio koji stoji iza video igara Oxenfree i Afterparty, a pre su radili na Stranger Things naslovu koji nikad nije ugledao svetlost dana. Zbog te akvizicije se smatra da pretplatnici popularnog streaming servisa uskoro mogu očekivati veći izbor video igara.Podsetimo, ovo nije prvi put da se Netflix okušao u igračkim poduhvatima, pa su se pretplatnici tako u prošlosti mogli zabaviti interaktivnim filmovima - Black Mirror: Bandersnatch, Minecraft: Story Mode i Carmen Sandiego: To Steal or Not to Steal.