Procurele zarade najpopularnijih strimera

8 Oct 2021

Korisnik je na 4chan okačio torrent link težak 125GB u kojem možete pronaći sve informacije vezane za sajt, navodeći da je leak imao cilj da poremeti Twitch i napravi konkurenciju u svetu striming platformi. Iako za sada Twitch nije oglasio povodom ovog problema, izvori smatraju da ne postoji razlog da se posumnja u tačnost ovih informacija.

Na ovoj listi se takođe nalaze i detaljne informacije o zaradama koje su ostvarili svi veći strimeri od avgusta 2019. godine do oktobra 2021. godine. Prvi na listi se nalazi kanal CriticalRole, koji je u tom periodu zaradio neverovatnih $9,626,712. Odmah iza njih se nalazi i xQc, koji je za dve godine uspeo da zaradi $8,454,427, od čega je samo u prošlom mesecu zaradio preko $750,000.

Odmah iza njih se nalaze lica kao što su Summit1G, Tfue, NICKMERCS, TimtheTatman i mnogi drugi. Interesantno je da je Shroud tek na 25. mestu, što možda i nije iznenađujuće, pošto je dobar deo vremena proveo na Mixeru. Ninja se nalazi na neočekivano niskom 46. mestu, ali je on kao i Shroud, dobar deo vremena proveo na drugoj platofrmi.

Računajte da se ovde radi samo o zaradi koju naprave preko Twitcha i pretplatnika, te da u ovu cenu nisu uračunate donacije, sponzori i prodaja opreme, od kojih neretko zarade i mnogo više. Na slikama ispod teksta, nalazi se detaljna tabela sa zaradom nekih od najpoznatijih strimera