Malo o AliExpressu

16 Aug 2021

AliExpress je WEB platforma čija je glavna svrha tgovina, na njoj se može kupiti skoro sve, od delova za auto do mobilnih telefona. Sedište je u Kini a u vlasništvu je Alibaba grupe.
Projekat je otpočeo 2010. a činila su ga mala preduzeća iz Kine i drugih lokacija, poput Singapura. Njima je ova platforma omogućila da svoje proizvode prodaju na svetskom nivou.

To je najposećenija WEB lokacija za e-trgovinu u Rusiji i bila je deseta najpopularnija WEB lokacija u Brazilu. AliExpress je napravio poređenje sa E-Bayom jer su prodavci nezavisni i koriste platformu kako bi ponudili svoje porizvode potencijalnim kupcima. 


AliExpress je započeo kao portal za kupovinu i prodaju preduzeće do preduzeća. Od tada se proširio i na poslovne usluge prema potrošačima, potrošače prema potrošačima. Od 2016. postoje WEB stranice na engleskom, španskom, holandskom, francuskom, italijanskom, nemačkom, poljskom, turskom, portugalskom, indonežanskom i ruskom jeziku. Prodavci na AliExpress -u mogu biti kompanije ili pojedinci. 



Zanimljivo je da je u novembru 2020. indijska vlada pod Ministarstvom elektronike i informacionih tehnologija zabranila AliEkpress i 42 druge aplikacije iz Kine.



Ukartko
:

Ako vas neko pita šta je AliExpress, vi mu odgovorite da je to Kineska platforma za online trgovinu - koja je mnogo popularna u Rusiji i Brazilu. :)